Основният акционер на Volkswagen - Porsche - на свой ред

...
 Основният акционер на Volkswagen - Porsche - на свой ред
Коментари Харесай

И Porsche се изправя пред съдебен процес на инвеститорите в рамките на дизелгейт

 Основният акционер на Volkswagen - Porsche - на собствен ред се изправя пред правосъден развой на вложители в границите на дизелгейт, съобщи Франс прес, представен от Българска телеграфна агенция. Делото е " дребно копие " на процеса против Volkswagen в Брауншвайг, съгласно представители на съда в Щутгарт.
Двете каузи повдигат голям брой сходни въпроси. Съдът в Щутгарт ще реши на 24 октомври дали да продължи съвещанията или да изчака изхода от процеса против Volkswagen, почнал в понеделник в Брауншвайг.И в този случай акционерите упрекват Porsche, който държи мажоритарен дял от капитала на автомобилостроителя, че е уведомил прекомерно късно пазарите за манипулираните дизелови мотори. Те упорстват да бъдат обезщетени за загубите от срутва цените на акциите им с близо 30 % след експлоадирането на абсурда през септември 2015 година. 

 

По отношение на делото срещу Volkswagen съдът в Брауншвайг ще се концентрира върху спада на цените на акциите на компанията през дните, последвали разкритието на американските управляващи през септември 2015 година за съществуване на манипулиращ програмен продукт в 11 милиона дизелови мотори на автомобилната група, конфигуриран, с цел да фалшифицира резултатите от тестванията за замърсяващите излъчвания.

Акциите на една от най-големите компании на Франкфуртската фондова борса, горделивост за немския експорт, изгубиха към 40 % от цената си за два дни и вложителите желаят обезщетения за понесените загуби с аргумента, че по закон Volkswagen е трябвало да ги осведоми по-рано.

Това е първият огромен правосъден развой против Volkswagen в Германия, където бяха импортирани единствено няколко самостоятелни тъжби от клиенти на автомобилостроителя, само че изходът от тези каузи не беше оповестен. В Съединени американски щати групата уреди разногласия с клиентите си, като заплати 14,7 милиарда $, а двама от някогашните му висши ръководители бяха наказани на отнемане от независимост.
По публикацията работи: Магдалена Иванова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР